یو پی اس چیست؟

فهرست مطالب

نوسانات و قطعی برق باعث خسارت به دستگاه‌ها و تجهیزات الکتریکی می‌شود. ups به‌عنوان منبع تغذیه بدون وقفه مانع از ایجاد خسارات به تجهیزات الکتریکی خواهد شد و موجب افزایش طول عمر دستگاه‌های مصرف‌کننده می‌شود. یو پی اس انواع گوناگونی دارد و از کاربردهای مختلف برخوردار است. یو پی اس برای تمامی شرکت‌ها و محل‌هایی که به برق بدون وقفه نیاز دارند کاربرد دارد و می‌تواند برق مصرفی موردنیاز تجهیزات را تامین کند. اگر می‌خواهید بدانید یو پی اس چیست و چه کاربردهایی دارد تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دستگاه یو پی اس چیست؟

بسیاری از افراد نمی‌دانند ups چیست؟ و چه کاری انجام می‌دهد. یو پی اس از مخفف ترکیب Uninterruptible power supply گرفته شده است که در لغت به معنی منبع تغذیه بدون وقفه است. این دستگاه با قرار گرفتن بین دستگاه‌های مصرف‌کننده و برق شهری برق موردنیاز دستگاه‌های مصرفی را هنگام نوسانات و قطعی برق تامین می‌کند. همچنین باعث تنظیم برق شبکه می‌شود و مانع از ایجاد نویز روی دستگاه‌ها و شبکه خواهد شد.

با چنین مواردی از ایجاد خسارت به دستگاه‌های مصرفی و شبکه در حین قطعی برق جلوگیری می‌شود. با استفاده از یو پی اس نیازی نیست حین قطع شدن برق شهری دستگاه‌ها و تجهیزات الکتریکی خود را ریست یا خاموش کنید و به نوعی این دستگاه از وسایل الکتریکی محافظت می‌کند. یو پی اس در انواع و ظرفیت‌های مختلف تولید می‌شود و یکی از کاربردی‌ترین و ضروری‌ترین تجهیزات در ادارات، شرکت‌های خدماتی و صنایع به شمار می‌رود.

زمانی که این دستگاه در مسیر برق ورودی دستگاه‌های الکتریکی قرار می‌گیرد باعث ارتقاء کیفیت برق ورودی خواهد شد و نوسانات و اغتشاشات در شبکه را کاهش می‌دهد. این دستگاه برق موردنیاز تجهیزات مصرفی را با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری تعمیر می‌کند و موجب کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری از تجهیزات خواهد شد. این دستگاه نوعی سرمایه‌گذاری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها است و می‌تواند یک وسیله ضروری در محیط‌های کسب و کار به شمار رود.

کاربردهای دستگاه یو پی اس

یکی از مهمترین کاربردهای ups استفاده از آن در دستگاه حضور و غیاب است که در زمان قطعی برق امکان تردد پرسنل را برای شما فراهم می‌کند. از دیگر موارد مصرف دستگاه ups استفاده در آسانسورها است و در صورت قطعی کامل برق افراد در آسانسور گیر نمی‌کنند و به راحتی در طبقات جابه‌جا می‌شوند. همچنین دوربین مداربسته باید وقایع را ثبت کند که با قطع شدن برق این امکان گرفته خواهد شد. با استفاده از یو پی اس دوربین مداربسته همچنان به کار خود ادامه می‌دهد.

تجهیزات مصرف‌کننده حساس مانند تجهیزات پزشکی از دیگر مواردی هستند که با استفاده از یو پی اس از آسیب‌های احتمالی به آنها جلوگیری می‌شود. یو پی اس به‌عنوان یک دستگاه پشتیبان و محافظ از ایجاد خسارت و تلفات به تجهیزات و کسب و کارها جلوگیری می‌کند و زمانی که در برنامه‌های حساس قرار دارید اجازه نمی‌دهد اطلاعات از بین بروند. به طور کلی این دستگاه در بخش خانگی، بخش صنعتی و بخش اداری کاربردهای فراوانی دارد.

انواع یو پی اس کدام هستند؟

انواع ups به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

1. یو پی اس آنلاین

یکی از بهترین انواع یو پی اس نوع آنلاین است که با تکنولوژی روز طراحی شده است. این دستگاه نسبت به نمونه آفلاین دیگر ویژگی‌های بهتری دارد و حداکثر حفاظت را از دستگاه‌های شما به ارمغان می‌آورد. این یو پی اس ورودی را تصحیح می‌کند و از نو پاکسازی می‌نماید. در مواردی مانند بروز نقض فنی یا افزایش خارج از رنج دما این دستگاه به حالت bypass می‌رود. ویژگی‌هایی مانند تامین برق موردنیاز بدون وقفه، قابلیت دریافت توان خروجی و استاندارد و جلوگیری از حوادثی مثل اتصال کوتاه شدن در مدار از ویژگی‌های این ups هستند که آن را نسبت به نمونه‌های دیگر متمایز می‌کند.

2. یو پی اس آفلاین

تکنولوژی این نوع از یو پی اس بسیار ساده است و تنها زمانی که برق قطع می‌شود به کار می‌رود. همچنین برق ارائه شده توسط آن نسبت به ups ‌های آنلاین کیفیت پایین‌تری دارد. از این یو پی اس برای تجهیزات الکترونیکی اولیه و کامپیوترهای رومیزی استفاده می‌شود و برای تجهیزاتی که حساسیت بالایی نسبت به برق دارند مناسب نیست. به جز آن مزایایی مانند اندازه کوچک، وزن پایین، قیمت ارزان و موج خروجی مناسب دارند.

3. یو پی اس لاین اینتراکتیو

این یو پی اس برای تجهیزاتی مناسب است که حساسیت بالایی به نوسانات برقی دارند و از قیمت بالایی برخوردار هستند. ‌ ups لاین اینتراکتیو برخلاف یو پی اس آنلاین همیشه روشن است و میزان خسارات و خرابی دستگاه را به صفر می‌رساند. در این فناوری ولتاژ ورودی ups از طریق استابلایزر داخلی تثبیت می‌شود و توان خروجی از طریق باتری تامین خواهد شد. از این یو پی اس برای تجهیزات شبکه استفاده می‌کنند.

نحوه نصب یو پی اس

یو پی اس‌هایی که دارای توان و ولتاژ پایین هستند در مصارف خانگی و شرکتی استفاده می‌شوند. نصب این نوع یوپی‌اس‌ها بسیار آسان است و از طریق دفترچه راهنما می‌توانید مراحل نصب را انجام دهید. یو پی اس‌هایی که دارای توان و ولتاژ بالا هستند باید توسط فرد متخصص نصب شوند و مواردی مانند نحوه اتصال دستگاه به ups، کابل‌کشی دستگاه و محل قرارگیری آن باید در نظر گرفته شوند.

یو پی اس‌ها در دمای پایین‌تر از ۱۰ درجه و بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد دچار مشکل می‌شوند و همچنین گرد و غبار موجب اختلال در یو پی اس و حتی انفجار و حریق می‌شود؛ بنابراین در محل قرارگیری ups باید تهویه هوای مناسب قرار دهید و آن را حدود ۱۰۰ سانتی‌متر از دیوار فاصله دهید. پس از چک کردن سیم‌کشی یو پی اس را به برق شهر اتصال کنید که معمولا در این زمان در حالت بایپس قرار می‌گیر. در غیر این صورت خودتان باید دستگاه را در حالت بایپس قرار دهید و سپس دستگاه مصرف‌کننده را به آن وصل کنید. سپس کلید on یو پی اس را فعال کنید تا از حالت بایپس خارج شود.

سخن پایانی

در مقاله امروز سعی کردیم در خصوص یو پی اس چیست اطلاعات و نکات مهم را ذکر کنیم. شرکت فراتکنو با تولید به‌روزترین دستگاه‌های حضور و غیاب با قابلیت اتصال به یو پی اس کار صاحبان مشاغل را آسان نموده است و ثبت ورود و خروج پرسنل و تمامی محاسبات بدون اختلال انجام خواهند شد.

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

همکاران ما در واحد فروش آماده ارائه خدمات به شما هستند.

اخذ نمایندگی فروش محصولات فراتکنو

در کمترین زمان درخواست خود را ثبت نمائید