کابل شبکه چیست؟ معرفی ویژگی‌ها و کاربرد انواع کابل شبکه

فهرست مطالب

کابل شبکه از مهمترین تجهیزات برای اتصال دستگاه حضور و غیاب به کامپیوتر و سیستم‌های دیگر است. کابل شبکه انواع مختلفی دارد که هر کدام از ویژگی‌ها و کاربردهای منحصربه‌فرد برخوردار هستند. اتصال به اینترنت با استفاده از کابل شبکه از روش‌های رایج شناخت می‌شود و کاربرد زیادی دارد. اگر می‌خواهید بدانید کابل شبکه چیست و انواع آن چه کاربرد و ویژگی‌هایی دارند تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه یکی از تجهیزات سخت‌افزاری است که در جنس‌های مختلف مثل مس تولید می‌شود و وظیفه آن تبادل و انتقال اطلاعات بین کامپیوترها، سوئیچ‌ها، روترها و شبکه‌های استورج SAN است. در واقع با اتصال کابل شبکه به دو دستگاه می‌توانید اطلاعات یکی از آنها را به دستگاه دیگر انتقال دهید. کابل شبکه از مجموعه‌ای از سیم‌ها تشکیل شده است و با سرعت بالایی داده‌ها را به دستگاه دیگر انتقال می‌دهد.

انواع کابل شبکه بر اساس جنس

کابل شبکه بر اساس جنس به سه دسته کابل شبکه مسی، کابل شبکه فیبر نوری و کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair تقسیم می‌شود که کاربرد و ویژگی‌های هر یک عبارتند از:

کابل شبکه مسی

کابل شبکه مسی از پرکاربردترین کابل‌ها شناخته می‌شود که از مجموعه‌ای از سیم‌های مسی تشکیل شده و از طریق ولتاژ و جریان الکتریکی سیگنال‌ها را در شبکه انتقال می‌دهد. این سیم‌ها توسط یک لایه عایق محافظت می‌شوند و روی آن یک لایه فلزی دیگر تشکیل شده است. برای سیم‌کشی‌های کوتاه مثل کامپیوترها و وال پلیت‌ها از این کابل استفاده می‌شود. دقت داشته باشید هر چه مس به کار رفته در کابل افزایش پیدا کند توانایی کابل در پهنای باند نیز افزایش پیدا خواهد کرد. کابل کواکسیال در صنایع، شبکه‌های کاری تلویزیون و اینترنت کابلی کاربرد زیادی دارد و شامل Thinnet و Thicknet است.

کابل شبکه فیبر نوری

این کابل از شیشه تولید شده و سیگنال‌ها را از طریق امواج نوری و پالس انتقال می‌دهد. کابل شبکه فیبر نوری نسبت به کابل شبکه مسی سرعت بالاتری در انتقال داده‌ها دارد و به این ترتیب در اتصالات بین ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کابل به دلیل سرعت بالاتر و پهنای باند بیشتر در بسیاری از مکان‌ها مانند فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها و بانک‌ها برای انتقال اطلاعات به کار می‌رود. روزبه‌روز استفاده از این کابل در حال افزایش است و حجم بالایی از داده‌ها را با سرعت زیادی انتقال می‌دهد. کابل شبکه فیبر نوری برای فواصل طولانی مناسب است و در ارتباطات شبکه و شبکه‌های مخابراتی کاربرد زیادی دارد.

کابل شبکه زوج به هم تابیده Twisted Pair

کابل شبکه زوج به هم تابیده به‌عنوان رایج‌ترین انواع کابل شبکه شناخته می‌شود و در فروشگاه‌ها و دفاتر کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کابل دارای مجموعه‌ای از رشته‌های زوج به هم تابیده است که از تداخل الکترومغناطیسی جلوگیری می‌کند. این کابل برای اتصال دستگاه‌ها و کامپیوترها به شبکه به کار می‌رود و در کابل‌های cat5، cat6 و cat7 موجود است.

انواع کابل شبکه بر اساس جنس

انواع کابل شبکه Cat

مهمترین انواع کابل شبکه از نظر استانداردهای مختلف یا Cat عبارتند از:

·کابل شبکه CAT5

این کابل به‌عنوان اولین کابل‌های شبکه اینترنت شناخته می‌شود و همچنان برای اتصال به اترنت در شبکه‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از تولید کابل شبکه CAT5 زمان زیادی می‌گذرد و بسیاری از تولیدکنندگان دیگر آن را تولید نمی‌کنند. این کابل دارای ۱۰۰ مگابیت در ثانیه سرعت انتقال، ۱۰۰ مگاهرتز فرکانس و ۱۰۰ متر حداکثر طول است. این کابل از چهار جفت سیم مسی به هم تابیده تشکیل شده و اطلاعات را با سرعت بالایی انتقال می‌کند.

·کابل شبکه CAT5e

این کابل نمونه توسعه‌یافته کابل شبکه CAT5 است که پس از آن تولید شد. از این کابل در شبکه‌های اترنت، فست اترنت و گیگابایت اترنت استفاده می‌شود. سرعت انتقال کابل شبکه CAT5e به هزار مگابیت یا یک گیگابایت در ثانیه می‌رسد و فرکانس آن ۱۰۰ مگاهرتز است. همچنین حداکثر طول کابل ۱۰۰ متر است و به­صورت سراسری استفاده می‌شود. این دو کابل از نظر ظاهری شبیه به یکدیگر هستند.

·کابل شبکه CAT6

یکی از مهمترین و پرسرعت‌ترین کابل‌های شبکه کابل شبکه CAT6 است و در شبکه‌هایی که به سرعت و پهنای باند بالاتری نیاز دارند به کار می‌رود. سرعت انتقال این کابل ۱۰ گیگابایت در ثانیه است و فرکانس آن به ۲۵۰ مگاهرتز می‌رسد. طول کابل شبکه CAT6 به ۱۰۰ متر می‌رسد و طول موثر آن ۵۵ متر است. به این معنا که کابل می‌تواند با حداکثر سرعت ۱۰ گیگابایت در ثانیه اطلاعات را انتقال دهد و سپس سرعت آن کاهش خواهد یافت. این کابل‌ها به دو شکل شیلددار و بدون شیلد وجود دارند و بستگی به نیاز شما دارد که از کدام می‌خواهید استفاده کنید.

·کابل شبکه CAT6A

این مدل نمونه توسعه‌یافته و پیشرفته کابل CAT6 است و می‌توان آن را نسخه مدرن‌تر معرفی کرد. سرعت انتقال این کابل ۱۰ گیگابایت در ثانیه، فرکانس ۵۰۰ مگاهرتز، حداکثر طول ۱۰۰ متر و طول موثر ۱۰۰ متر است. تفاوت این کابل با نمونه قبلی خود در این است که طول موثر در کابل وجود ندارد و از فرکانس بیشتری برخوردار است. این کابل برای شبکه‌های مدرن و پرسرعت گزینه فوق‌العاده‌ای است.

·کابل شبکه CAT7

از پرسرعت‌ترین و پیشرفته‌ترین انواع کابل می‌توان به کابل شبکه CAT7 اشاره کرد. این کابل نسبت به نسخه‌های قبلی بسیار توسعه‌یافته است و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. از مشخصات کابل می‌توان به سرعت انتقال ۱۰ گیگابایت در ثانیه، فرکانس ۶۰۰ مگاهرتز و حداکثر طول ۱۰۰ متر اشاره نمود. یکی از تفاوت‌های قابل توجه این کابل با نمونه‌های دیگر افزایش فرکانس آن است و می‌تواند با سرعت بیشتری اطلاعات را انتقال دهد. در ساخت این کابل شبکه از دو روکش داخلی استفاده شده و باعث کاهش نرخ تداخل سیگنال می‌شود.

·کابل شبکه CAT8

به‌عنوان آخرین کابل شبکه مدرن شناخته می‌شود و تنها به‌صورت شیلددار تولید می‌گردد. کابل CAT8 دارای ۴۰ گیگابایت در ثانیه سرعت انتقال، ۲۰۰۰ مگاهرتز فرکانس و ۳۰ متر حداکثر طول است. سرعت انتقال و فرکانس آن نسبت به انواع کابل شبکه بسیار افزایش پیدا کرده است و پرسرعت‌ترین کابل شبکه شناخته می‌شود. در ساخت این کابل نیز از دو روکش استفاده شده و تداخل سیگنال را کاهش می‌دهد.

انواع کابل شبکه

سخن پایانی

در مقاله امروز از فراتکنو انواع کابل شبکه و ویژگی‌های هر یک را توضیح دادیم. این محصول برای تخلیه اطلاعات دستگاه حضور و غیاب ضروری است و همانطور که ویژگی‌ها و مشخصات هر یک را ملاحظه فرمودید با توجه به نیاز خود می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

همکاران ما در واحد فروش آماده ارائه خدمات به شما هستند.

اخذ نمایندگی فروش محصولات فراتکنو

در کمترین زمان درخواست خود را ثبت نمائید