علم بیومتریک (قسمت دوم)
در این بخش با قسمت دوم موضوع علم بیومتریک از وبسایت حضور و غیاب فراتکنو در خدمت شما هستیم. بیشتر ما انسان ها برای ورود به خانه یا استفاده از ماشین و موتور سیکلت از کلید استفاده می کنیم و معمولا این اضطراب با ما بوده که کلید خود را گم کنیم یا مثلا نگرانی این را داریم که پسورد سیستم خود را فراموش کنیم. این مسئله و مشکلات امنیتی این روشها باعث شده در مکان هایی که نیازمند امنیت بالا هستند، از سیستم های بیومتریکی استفاده کینم. بیومتریک علم شناسایی افراد از طریق مشخصات انسانی اوست که شامل اثر انگشت،کف دست ،صورت، امضاء، دست خط ،اسکن عنبیه و شبکیه، صدا و غیره است. در علم بیومتریک اعضایی از بدن مورد توجه قرارگرفته که استفاده از آنها راحت تر و کم ضررتر باشد. هر کدام از روش های مورد استفاده دارای نقاط ضعف و قدرتی هستند که با ترکیب آنها با دیگر روش های امنیتی میتوان ضعف های موجود را از بین برد.
ویژگی های بیومتریک انسان ها با ۹ پارامتر مورد ارزیابی قرار میگیرد که عبارتند از:
۱- مقبولیت، میزان پذیرش تکنولوژی
۲- قابلیت ارزیابی، سهولت استفاده برای ارزیابی نمونه های متفاوت.
۳- دوام، معیاری برای آن که سنجش شود یک ویژگی چه مدت عمر میکند.
۴- یکتایی، چه تعداد نمونه متفاوت را میتوان تفکیک کرد.
۵-کارآیی، دقت، سرعت و پایداری روش مورد استفاده.
۶- عمومیت، هر شخص دارای آن ویژگی باشد.
۷-جایگزین، سهولت در استفاده از جایگزین
۸- تصدیق هویت، در تصدیق هویت مشخصه یک فرد به پایگاه اطلاعات ارسال می شود و هدف بررسی آن به منظور تصدیق هویت آن فرد می باشد که پاسخ سیستم الزاماً مثبت و یا منفی است.
۹- تشخیص هویت، در سیستم های تشخیص هویت مشخصه بیومتریک فرد به سیستم ارائه میشود و سیستم با جستجوی پایگاه اطلاعات مشخصات فرد را در صورت موجود بودن استخراج میکند.
عموماً در سیستم های بیومتریک از دو نوع ویژگی مختلف افراد جهت شناسایی استفاده می شود که در ادامه به دسته بندی انواع این پارامتر ها می پردازیم.
پارامترهای فیزیولوژیکی
این ویژگیها از زمان تولد انسان و گاهی هم قبل از تولد انسان شروع به شکل گیری می کنند و تا آخر عمر در بدن انسان ثابت و غیرقابل تغییر هستند. این پارامترهای فیزیولوژیکی شامل (چشم – اثر انگشت – چهره نگاری – دست – رگ ها – گوش – لب ها – شکل ظاهری پوست – طیف الکترو مغناطیسی پوست – ناخن ) هستند.
بیشتر بخوانید : بررسی قیمت دستگاه حضور و غیاب
پارامترهای رفتاری
این ویژگیها در حقیقت خصوصیات ناشی از رفتارهای انسان هاست نظیر راه رفتن انسان که گاهی با نگاه کردن آن از پشت سر میتوان تشخیص داد که وی کدام یک از دوستانتان است. این پارامترهای رفتاری شامل (امضا نگاری – نحوه تایپ کردن – دستخط – صوت نگاری – نحوه راه رفتن و …) هستند.
یکی دیگر از پارامتر هایی که در هریک از انسان ها به صورت اختصاصی وجود دارد بیومتریک های شیمیایی افراد می باشد و نحوه ی عملکرد آن به این شکل است که الگوی حرارتی تابش شده از صورت فرد، دستها و یا حتی رگ های فرد را به کمک یک دوربین مادون قرمز ضبط و سپس پردازش مناسب را انجام میدهند. اگر بخواهیم موضوع بیومتریک را ادامه دهیم می توان هر یک ویزگی های ذکر شده در پارامتر های فیزیولوژیکی و رفتاری را به طور دقیق تر و نحوه ی عملکرد آن ها را شرح داد.
امیدواریم این مقاله که از ویسایت حضور غیاب فراتکنو ارائه شد برای شما عزیزان مفید واقع گردد.